Acpet – Port News

Marina Port Premià acull la presentació del Dron Marítim del Grup SIFU per a la neteja de les aigües

 Breaking News

Marina Port Premià acull la presentació del Dron Marítim del Grup SIFU per a la neteja de les aigües

Marina Port Premià acull la presentació del Dron Marítim del Grup SIFU per a la neteja de les aigües
octubre 04
10:16 2022

Durant l’acte també es formalitzà el recent acord de col·laboració entre el Grup SIFU i l’ACPETAcuerdo SIFU + ACPET

El Grup SIFU, líder en la prestació de facility services socialment responsables, va presentar el passat dimarts 6 de setembre a Marina Port Premià el dron marítim SIFU Sea, la nova embarcació elèctrica de control remot amb la qual oferirà els seus serveis de neteja i de recollida de residus en superfície als 46 ports esportius que formen part de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET).

L’acte s’ha dut a terme en el context de la signatura de l’acord de col·laboració que Grup SIFU ha aconseguit amb l’ACPET, que agrupa 46 dels 50 ports esportius del litoral català, i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro; el vicepresident de la Zona Barcelona de l’ACPET, Alex de la Fuente; i diversos representants de Grup SIFU i convidats, com Olivier Ramadour, Cònsol de França, i Catherine Marti, de l’ONG The Sea Clenners.

L’objectiu d’aquesta aliança és millorar la qualitat de les aigües superficials de les zones portuàries del litoral català en els ports de l’ACPET que així ho sol·licitin. El dron marítim per control remot de Grup SIFU, una petita embarcació amb capacitat de càrrega de fins a 75 quilos, s’encarregarà de recollir els microplàstics i desaprofitaments que embruten i contaminen la superfície dels ports, gràcies a la seva xarxa de quatre mil·límetres de filtrat i a la cambra que incorpora per a recopilar informació. Empleats de Grup SIFU amb diversitat funcional s’encarregaran del seu maneig.

Després de la signatura de l’acord s’ha realitzat una demostració, en la qual els assistents han pogut constatar l’agilitat, precisió i efectivitat amb la qual aquesta nova nau elèctrica accedeix als racons més complicats de la zona portuària, recollint residus de manera sostenible i traslladant-los a terra per a la seva posterior classificació i reciclatge.

Els ports marítims poden ser punts crítics per a la qualitat de l’aigua i per a la salut de les costes si no es planteja una resposta àgil a la contaminació, amb solucions que ajudin a canviar el paradigma i a evolucionar en la manera de sistematitzar les tasques de neteja. En aquest sentit, el president de Grup SIFU, Albert Campabadal, ha explicat que el dron “ajuda al fet que els ports tinguin una qualitat de l’aigua òptima”, al mateix temps que contribueix a la integració laboral de les persones amb discapacitat que controlen l’embarcació.

En aquesta línia, el Director Nacional de Medi Ambient de Grup SIFU, Miguel Sender, ha destacat el doble eix social i mediambiental d’aquesta iniciativa: “l’acord aconseguit amb l’ACPET és fonamental per a continuar avançant en el compromís amb la cura del medi ambient i la inclusió de persones amb diversitat funcional, i demostra que cada vegada són més les organitzacions i col·lectius que integren aquests eixos en el seu àmbit d’acció”.

En aquesta mateixa línia, el vicepresident de la Zona Barcelona de l’ACPET, Alex de la Fuente, ha apuntat que “el sistema de recollida de residus marins presentat aporta una gran facilitat per als gestors dels Ports, de manera que garanteixen el bon estat general de les instal·lacions i en particular la de les zones de la làmina d’aigua. A més, comporta, gràcies al Grup SIFU, una aportació important a projectes socials”.

Per part seva, l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, ha celebrat aquest tipus d’iniciatives, que tenen com a objectiu “no sols la regeneració i millora de la nostra naturalesa, sinó l’aplicació de noves tecnologies i, en aquest cas concret, la suma d’acció social i conscienciació mediambiental”. 

Des de Marina Port Premià també han subratllat la importància d’iniciatives sostenibles que ajuden a mitigar la petjada l’ésser humà continua deixant en l’entorn. “Des de la reconstrucció d’aquest port, la sostenibilitat ha estat i és el valor que abanderem amb més interès, i per això estem encantats que la innovació tecnològica es continuï sumant a solucions sostenibles que ens beneficien a tots”, han manifestat.

SOBRE EL GRUP SIFU

El Grup SIFU és un grup d’empreses de facility services socialment competitius. Amb 29 anys de trajectòria, 8.500 treballadors (més del 50% amb alguna mena de discapacitat) i presència en tot el territori nacional, Andorra i França, ofereix solucions a multitud de clients de sectors tan diversos com l’aeroportuari, farmacèutic, educatiu, sanitari, industrial, hoteler, oficines o grans superfícies.

A través de l’externalització de diferents tipus de servei, contribueix al creixement de les organitzacions, aportant valor afegit en matèria de Responsabilitat Social i ajudant al compliment de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social (que integra l’antiga LISMI).

/ ACPET-Grupo SIFU

Share

Related Articles

PORTS DE CATALUNYA -ACPET NEWS nº 174 – març 2025

Regístrate

April 2025
M T W T F S S
« Feb    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930