La FEAPDT presentarà al·legacions al Pla de Gestió Red Natura de Balears

La Federació no comparteix algunes de les mesures restrictives que es pretenen imposar i que, segons el parer de la seva comissió científica, seran d’escassa o nul·la efectivitat
La Federació Espanyola d’Associacions de Ports Esportius i Turístics (FEAPDT) està preparant les al·legacions que presentarà al Pla de Gestió Red Natura del Govern Balear. La FeDERACIÓ està totalment d’acord que els espais naturals que es pretenen regular són zones de considerable valor ambiental i que s’ha d’assegurar la seva conservació, però per a aconseguir-ho cal aplicar mesures objectives i científicament provades. “S’han de compatibilitzar aquestes mesures amb activitats tan importants per a les illes com la nàutica i el seu turisme. Hem de recordar que suposa per a Mallorca el 17% del seu PIB i 5.000 llocs de treball directes”, assegura Gabriel Martínez, president de la FEAPDT.
La Federació no comparteix algunes de les mesures restrictives que es pretenen imposar i que, segons el parer de la seva comissió científica, seran d’escassa o nul·la efectivitat. El Pla pretén restringir el fondeig sobre sorra a totes les embarcacions de Llista 6ª (vaixells de xàrter). La comissió es pregunta des de quan l’impacte mediambiental dels fons es mesura pel número de llista a la qual pertany una embarcació o a quins paràmetres objectius s’acullen aquestes mesures per a calibrar l’impacte paisatgístic en un ancoratge. “M’agradaria recordar que multitud de destinacions turístiques de primer nivell, es promocionen amb fotografies i vídeos de iots fondejats com a exponent de la seva qualitat”, comenta Martínez.
A més, pretén restringir el fondeig de les embarcacions de més de 12 metres a menys de 15 metres de la costa, quan el fondeig d’una embarcació en qualsevol zona autoritzada es regeix pel seu calat, eslora i radi de borneo, de tal manera què a major grandària, major distància a terra.
/ ACPET-FEAPDT