Foment de Múrcia preveu una rebaixa de fins al 60% del cànon dels ports esportius pel 2016

El conseller Francisco Bernabé inaugura les III Jornades de Ports Esportius i Turístics de la Regió de Múrcia
La rebaixa implicaria poder invertir en la renovació de les instal·lacions portuàries i en el foment de les activitats nàutiques per posar en valor els ports esportius
El conseller de Foment i Infraestructures de Múrcia, Francisco Bernabé, va anunciar que el seu departament preveu dur a terme, a través del projecte de pressupostos de la Comunitat per 2016, una reducció de la tarifa dels cànons dels ports esportius que podria aconseguir fins al 60 per cent.
Bernabé va ressaltar que aquesta iniciativa “suposarà una substancial millora per a la gran majoria dels milers d’usuaris i ciutadans que tenen un amarratge en qualsevol dels 20 ports esportius que es distribueixen pel litoral de la Regió”.
El conseller va realitzar aquestes declaracions durant la inauguració de les III Jornades de Ports Esportius i Turístics de la Regió de Múrcia. El responsable autonòmic va indicar que “el Govern regional està treballant de forma molt intensa amb els ports esportius i els clubs nàutics, en la Taula de la Nàutica de la Regió de Múrcia, de cara a donar major sostenibilitat i viabilitat a aquestes infraestructures i, per a això, és significativa la bonificació dels cànons, que actualment són bastant elevats”.
“Això implicarà que, d’una banda, s’inverteixi en la renovació de les instal·lacions portuàries i, per un altre, en el foment de les activitats vinculades als esports nàutics, per posar en valor els ports esportius i dotar-los de major atractiu turístic amb la finalitat d’oferir un servei de qualitat als milers d’usuaris”, va subratllar el titular de la Conselleria de Foment.
Durant la seva intervenció, el conseller també va al·ludir a “l’ampliació dels punts d’amarratge mitjançant la remodelació dels ports esportius i la dotació de marines seques, punts d’accés a embarcacions i pantalans, que permetran donar una solució als fondeigs il·legals, especialment localitzats a l’entorn del Mar Menor”.
El conseller va posar l’accent principalment en les marines seques, que va qualificar d’element estratègic, inclòs en el paquet d’iniciatives de la Inversió Territorial Integrada (ITI) de la llacuna, i la principal funció de la qual és dipositar i organitzar les embarcacions a terra per evitar qualsevol risc en la navegació, les persones i el medi ambient.
SBC-CNM