Clubs i marines de Balears tornen a navegar junts

Ports Esportius de Balears i l’Associació de Clubs Nàutics signen un conveni de col·laboració. Miguel Suñer: “És necessari traslladar als poders públics un missatge d’unió i col·laboració”
Els clubs nàutics i les marines esportives tornen a navegar junts. La signatura del conveni de col·laboració que han subscrit Cristina Marí, presidenta de Ports Esportius de Balears (PDBA) i Miguel Suñer, president de l’Associació de Clubs Nàutics de Balears (ACNB), pretén asseure les bases d’una estratègia comuna per part d’ambdues entitats que permeti fer front als desafiaments del sector portuari d’esbarjo a les Illes i establir un diàleg més fluït amb les administracions competents en la matèria.
La ACNB i PDBA reuneixen a un total de 29 ports que gestionen 12.242 amarratges a les quatre illes de l’arxipèlag i que són la principal porta d’accés del turisme nàutic, una de les activitats amb més potencial de l’economia balear.
El conveni que s’ha subscrit al Club Nàutic Sant Antoni de Portmay suposarà, segons explica Cristina Marí, la unió de clubs nàutics i marines amb l’objectiu comú de desenvolupar la nàutica d’esbarjo i reivindicar el potencial turístic, econòmic i social d’aquestes instal·lacions.
“És bo que clubs i marines tornem a navegar junts, doncs, al marge de les nostres peculiaritats, coincidim a reclamar la pròrroga de les concessions situades a la zona de competència de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), que a Eivissa i Formentera representen el 80% del total. Aquesta aliança estratègica persegueix posar en comú treball i plans de futur per aconseguir sinergies positives que afermin el progrés del sector”, assegura Marí.
Suñer considera que la fiscalitat “desmesurada” que pateixen els ports és un problema que afecta per igual a tots els concessionaris, i que, per això, és necessari traslladar als poders públics un missatge de “unió i col·laboració”.
L’acord, afegeix Suñer, ha estat possible gràcies a la “bona sintonia” entre les dues associacions i al “respecte mutu” per l’activitat que cadascuna d’elles realitza. “Els clubs nàutics tenim com a objectiu principal la promoció de l’esport nàutic, però és evident que necessitem gestionar amarratges per poder dur a terme aquesta funció sense que suposi un cost per al ciutadà. En el que concerneix a la gestió portuària tenim les mateixes inquietuds i problemes que les marines”, afegeix Suñer.
SBC-nauta360
There are no comments at the moment, do you want to add one?
Write a comment